Ο επόμενος γύρος στο μέτωπο της πολιτικής διαπραγμάτευσης αναμένεται σήμερα, στο νέο ραντεβού που έχει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ads

Η νέα συνάντηση έρχεται λίγες ώρες μόλις μετά τις τριμερής διαβουλεύσεις που είχαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Γερμανίδα Καγγελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν υποθήκη άμεσης συμφωνίας, με λύση για το χρέος αλλά και με «ρήτρα» επώδυνων μεταρρυθμίσεων.

«Αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για να γεφυρωθούν οι διαφορές που απομένουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε όπως πάντα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. «Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση στην Ελλάδα , καθώς και η δυνατότητα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή, με ασφάλεια, με ανάπτυξη αλλά και με χρέος βιώσιμο σε μια προοπτική που θα δώσει ξανά ασφάλεια και σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

image

Ads

image

image

image

image