Την απόφαση για νέα σύμβαση με την Intralot για το λειτουργικό σύστημα του Οργανισμού ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ σημειώνοντας πως το θέμα για την τελική υπογραφή θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού στις 26 Μαρτίου με αποτέλεσμα το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει πλέον το 33% του ΟΠΑΠ το οποίο και πωλεί να κληθεί να ψηφίσει ή όχι τη σύμβαση.

Ads

 
Σημειώνεται πως η Intralot είναι ένας από τους βασικούς μνηστήρες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Σημειώνεται πως οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του ΟΠΑΠ θα πρέπει να κατατεθούν στις αρχές Απριλίου.
 
Στη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η νέα σύμβαση με το ΔΣ του ΟΠΑΠ να αναφέρει πως «μετά από διαπραγματεύσεις επετεύχθη βελτίωση των όρων σχετικά με τη χρονική δέσμευση της εταιρείας που διαμορφώνεται σε τρία έτη». Παράλληλα σημειώνεται πως «μετά τα τρία έτη η εταιρεία θα έχει δικαίωμα να επαναδιαπραγματευτεί ή να καταγγείλει τη σύμβαση».
 
Η προηγούμενη σύμβαση με την Intralot έληγε στις 30.07.2013. Η νέα σύμβαση θα καλύπτει την προμήθεια λογισμικού, εξοπλισμού και υπηρεσιών υλοποίησης και υποστήριξης για το κεντρικό σύστημα του ΟΠΑΠ. Οι εργασίες υλοποίησης του νέου συστήματος θα αρχίσουν αμέσως, μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης.