Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. 

Ads

Νέα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε αρκετές πόλεις της χώρας σήμερα, Κυριακή 12/3, με βασικό αίτημα να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την τραγωδία. 

Ειδικότερα, στην Αθήνα καλούν σε συμμετοχή στις 12:00 στο Σύνταγμα Φοιτητικοί Σύλλογοι, μαθητές και μαθήτριες και συνδικάτα, με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ να εκφράζουν ως με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής καλεί και η ΑΔΕΔΥ.  «Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί.  ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», σχολιάζεται στην ανακοίνωσή της.

Ads

Από την πλευρά της η «Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας», αναφέρει ότι: «Την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο εργαζόμενων- φοιτητών- μαθητών».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «συνεχίζουμε με νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ».

Στο σημερινό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

«Σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης, συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/23 στο Σύνταγμα στις 12.00», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί επίσης για τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Χανιά και άλλες πόλεις της χώρας. 

Οι κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη χώρα

  • Πάτρα: στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου 
  • Λάρισα: Στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας
  • Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία
  • Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία
  • Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο 

Κλειστοί θα είναι από τις 10:30πμ οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής (12/3) και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.