Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μετά τη χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ, καθώς νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί έξω από τις εισόδους του ΕΚΠΑ, ενώ στη συνέχεια οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, κινητοποίηση σημειώθηκε και στο ΑΠΘ.

Ads

Συγκεκριμένα, δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν και πάλι στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης στις οδούς Κοκκινοπούλου και στην Ούλωφ Πάλμε για να εμποδίσουν την είσοδο στους άντρες των (ΟΠΠΙ), νωρίς το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι η συνέχεια δόθηκε έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου κυριάρχησαν συνθήματα όπως «από τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία δώστε λεφτά για καθηγητές-βιβλία» και «οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές».

Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ με συνθήματα υπέρ του ασύλου και κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ αποδοκιμασίες δέχθηκε και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου. Επιπλέον, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε και πορεία εντός του campus.

Ακόμη, μετά το τέλος της κινητοποίησης ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές στα τουρνικέ που έχουν τοποθετηθεί στο κτίριο της διοίκησης, σύμφωνα με το GrTimes.gr.