Αίσθηση προκαλούν όσα αναφέρει στην κατάθεσή του ο 32χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος κατήγγειλε πως στα 20 του είχε βιαστεί την ημέρα της κατάταξής του στο Μεγάλο Πεύκο.

Ads

Όπως υποστηρίζει μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του εκείνος έδωσε εντολή να μεταφερθεί στο ιατρείο, όπου τον βίασαν. Στη μήνυση που έχει καταθέσει ο άνδρας στρέφεται κατά του λοχαγού ως ηθικού αυτουργού του βιασμού του, τριών πρώην φαντάρων για φυσική αυτουργία και συμμετοχή στον βιασμό και δύο ψυχολόγων ιατρών που δεν έκαναν τίποτα να αποτρέψουν τον βιασμό.

Η μήνυση έγινε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η στρατιωτική Δικαιοσύνη ερευνά το περιστατικό.

Ο δικηγόρος του 32χρονου πρώην φαντάρου από τη Θεσσαλονίκη ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες στις καταθέσεις του είναι ικανές να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των φερόμενων δραστών.

Ads

Σύρμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι τρεις στρατιώτες που συνέργησαν έχουν καταγωγή από την Κρήτη, ζήτησαν και πήραν αναβολή την ίδια μέρα που πήρε και το θύμα.

Για την αιτία του διαπληκτισμού με τον λοχαγό αναφέρεται ότι ο καταγγέλλων φέρεται να έβρισε τη μητέρα του, που είχε πεθάνει πριν λίγες μέρες και αυτές οι ύβρεις οδήγησαν τον λοχαγό στην εντολή του βιασμού.