Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν στέλεχος του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα, το βράδυ της Τρίτης 7 Ιανουαρίου.

Ads

Όπως προκύπτει το αυτοκίνητο με το οποίο ο δράστης έφτασε έξω από το σπίτι του Σέρβου πρώην άσου είχε κλαπεί από τη Θεσσαλονίκη ενώ οι πινακίδες ήταν πλαστές και ανήκαν σε πραγματικό όχημα επίσης «Smart» από την Καλαμάτα.

Οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν τις έρευνες για την υπόθεση στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι στόχος του δράστη ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο εκφοβισμός και η αποστολή ενός απειλητικού μηνύματος κι όχι να βλάψει τον Κοβάσεβιτς αφού δεν το έκανε. Αφήνουν πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνέβη και κάτι άλλο που δεν γνωρίζουν και να απέτρεψε το δράστη. 

Από το σημείο της επίθεσης δεν υπάρχουν κάμερες ή βιντεοληπτικό υλικό και έτσι οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν υλικό τώρα και να το αναλύσουν από την διαδρομή διαφυγής του δράστη. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης κινήθηκε προς το Ελληνικό όπου εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και του έβαλε φωτιά μαζί με το όπλο που βρισκόταν μέσα. Εκτιμούν δε ότι ίσως είχε συνεργό που με άλλο όχημα τον απομάκρυνε από την περιοχή. 

Ads

Οι Αρχές έστειλαν το κλεμμένο «Smart» και τα υπολείμματα του πιστολιού στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μήπως τυχόν προκύψει κάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κάννη και το κλείστρο που ήταν τα μοναδικά μεταλλικά μέρη του πιστολιού και έμειναν αναλλοίωτα θα προσπαθήσουν οι Αρχές να πραγματοποιήσουν βαλλιστική εξέταση.

Λόγω των συνθηκών ο Κοβάσεβιτς δεν μπόρεσε να καταλάβει αν είχε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του ο δράστης και έτσι δεν έχει μπορέσει να δώσει ακριβή περιγραφή του. Ωστόσο, έχει τονίσει στους αστυνομικούς πως δεν έχει δεχτεί απειλές από κανέναν και δεν γνωρίζει τους λόγους και τα κίνητρα της επίθεσης, κάτι για το οποίο έχει επιμείνει και στις συμπληρωματικές καταθέσεις που έχει δώσει.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης, έξω από το σπίτι του Ντάρκο Κοβάσεβιτς επί της οδού Ελπίδος στην Γλυφάδα.

Ο άγνωστος δράστης που επέβαινε μόνος του σε αυτοκίνητο μάρκας «Smart» και φαίνεται πως είχε στήσει καρτέρι στον αθλητή έξω από το σπίτι του, μόλις τον είδε να βγαίνει από το σπίτι, βγήκε έξω τον πλησίασε και πυροβόλησε εναντίον του.

Το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν εντός της οικίας η οικογένεια των πρώην ποδοσφαιριστή και εκείνος είχε μόλις βγει για να πάρει το αυτοκίνητό του. Ενστικτωδώς ο αθλητής μόλις είδε το όπλο να τον σημαδεύει έκανε βουτιά στο έδαφος και γλίτωσε την σφαίρα, ενώ χτύπησε ελαφρά το γόνατό του. 

«Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είπε: 

«Θέλω πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω τους φίλους, φιλάθλους και όλους τους ανθρώπους που έδειξαν ενδιαφέρον για εμένα και μου έστειλαν την αγάπη τους μετά την χθεσινή εμπειρία που σόκαρε εμένα και την οικογένειά μου. Δεν είμαι άνθρωπος που σχετίζεται με συγκρούσεις. Δεν έχω εχθρούς και δεν είχα ποτέ και τέτοια πράγματα δεν με ενδιαφέρουν.

Ήμουν πάντα αθλητής, οικογενειάρχης και αυτά τα δύο πράγματα είναι που έχουν φτιάξει τη ζωή μου. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι πιστεύω στη Δικαιοσύνη και αφήνω στα χέρια της αστυνομίας να κάνει τη δουλειά της και έχω εμπιστοσύνη ότι θα βρουν την αλήθεια και τα κίνητρα πίσω από αυτό το φρικτό περιστατικό.

Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι ασφαλής. Για άλλη μία φορά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τα ωραία μηνύματά σας».