Τέσσερις κούτες με στοιχεία της υπόθεσης Siemens από την περίοδο Χριστοφοράκου, που βρέθηκαν… τυχαία κατά τη μετακόμιση από το κτίριο της εταιρείας στο Κρυονέρι, παραδόθηκαν χθες στην εφέτη-ανακρίτρια της υπόθεσης Μ. Νικολακέα, με πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρείας.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Αριστέα Μπουγάτσου για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», πηγές από τη Siemens ανέφεραν ότι χθες παραδόθηκαν τέσσερις κούτες με στοιχεία που αφορούν την περίοδο της «βασιλείας» Χριστοφοράκου, προκειμένου αυτά να συσχετισθούν και να αξιολογηθούν από την ανάκριση. Αυτά βρέθηκαν τυχαία… πάνω στη μετακόμιση, καθώς η Siemens Α.Ε. εγκαταλείπει το ακίνητο που χρησιμοποιούσε στο Κρυονέρι, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου εγκαθίσταται στο κτίριο όπου «εξέπνευσε» ο Ελεύθερος Τύπος και ο City, στο Blue Land, του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, αφού πωλείται και το ιδιόκτητο κτίριο -η έδρα της- στην οδό Αρτέμιδος στο Μαρούσι.

Οι εφέτες-ανακριτές της υπόθεσης Siemens δεν έχουν προβεί σε σχολιασμό των νέων ευρημάτων, τα οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σχετίζονται με τη δραστηριότητα του Μιχ. Χριστοφοράκου, ως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens. Ο αρμόδιος για την παράδοση των νέων τυχαίων ευρημάτων στους ανακριτές, ο Ρόμπερτ Σικέλλης (General Counsel και Regional Compliance Officer), μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία», δήλωσε ότι έγινε πράξη κατάσχεσης του υλικού, απέφυγε όμως να προβεί σε περιγραφή των στοιχείων της τότε Γενικής Διεύθυνσης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, αξίζει να επισημανθεί ότι το υλικό από το γραφείο του Μιχ. Χριστοφοράκου (με τις δωρεές συσκευών σε πολιτικούς, με τα ταξίδια, τις χορηγίες και τις εκτενείς δαπάνες δημοσίων σχέσεων για υπουργούς και βουλευτές) παραδίδεται επί δύο χρόνια! Η διαδικασία μοιάζει με μαραθώνιο χωρίς τερματισμό, καθώς η πρώτη «μίνι» κατάσχεση υλικού έγινε από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου, τον Μάιο του 2008. Ακολούθησε «επιδρομή» του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, μετά τηλεοπτικών καμερών, τον Φεβρουάριο του 2009 και τώρα άλλη χαμηλού προφίλ παράδοση υλικού.

Ads

Χυσοχοΐδης στα ημερολόγια Χριστοφοράκου

«Γεύμα με Χρυσοχοΐδη, Πέμπτη 30», αναφέρει το ημερολόγιο Χριστοφοράκου στις 23 Οκτωβρίου 2003. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν τότε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Είχε φύγει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις 7 Ιουλίου 2003 και το C4Ι είχε κατακυρωθεί στη SAIC στις 19 Μαΐου 2003 από το υπουργείο Άμυνας (Γ. Παπαντωνίου).