Με νέα στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 16.00, που έχουν κηρύξει οι μηχανοδηγοί και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών κατά του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.

Ads

Τις ώρες της στάσης δεν θα κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία και δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού θα ματαιωθούν. Επίσης, δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκ.Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί, έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών επιδιώκοντας συνάντηση με την πολιτική του ηγεσία.

Το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ άλλων, ζητεί «να σταματήσει η απαξίωση του σιδηροδρόμου και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΡΓΟΣΕ».

Ads

Οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και την επόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα:

Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Ανάλογες στάσεις εργασίας, τις ίδιες ώρες, έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων και ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.