Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη με θύμα μια 14χρονη φιλοξενούμενη σε δομή ανηλίκων.

Ads

Ένας από τους συνολικά τρεις συλληφθέντες -σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά περίπτωση για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία- φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 24χρονος κατηγορούμενος είχε καταγγείλει σε τηλεοπτικές του δηλώσεις τον Δεκέμβριο του 2022 τις συνθήκες διαβίωσης σε δομή της «Κιβωτού» στην Αθήνα και πως ο ίδιος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια της διαμονής του. Ωστόσο σε μεταγενέστερο χρόνο, τον Φεβρουάριο, είχε αναιρέσει τους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι χρηματίστηκε από την τηλεοπτική εκπομπή.

Σημειώνεται ότι στο κινητό του 24χρονου βρέθηκαν βίντεο με την 14χρονη είτε σε προκλητικές πόζες, είτε σε πράξεις ερωτικού περιεχομένου με έναν τέταρτο εμπλεκόμενο που διαφεύγει της σύλληψης. Στο ίδιο κινητό εντοπίστηκαν και μηνύματα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, με κωδικές φράσεις που αφορούσαν την ανήλικη όπως «πάμε για δουλειά», «να μιλήσουμε στην….» κ.ά., σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ.

Ads

Missing Alert για ακόμη δύο κορίτσια της ίδιας δομής που ζούσε η 14χρονη

«Μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο εκδόθηκαν δύο Missing Alert και μάλιστα για δύο διαφορετικά παιδιά της ίδιας δομής» δήλωσε στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος.

Διαβάστε σχετικά: Εξαφάνιση 16χρονης από δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη

«Μόνο και μόνο από αυτό έπρεπε να χτυπήσει “καμπανάκι”, έπρεπε να καταλάβουμε ότι εκεί συμβαίνει ανησυχητικό. Μάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο θα παρατηρήσει ότι τουλάχιστον 10 φορές την τελευταία τριετία έχει δηλωθεί εξαφάνιση για παιδί της δομής, το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ» σημείωσε ο κ. Συρίγος.

Καταληκτικά ο κ. Συρίγος ανέφερε «το ζητούμενο δεν είναι η καταστολή του φαινομένου αλλά η πολιτεία και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ελέγχει την δομή, όχι μόνο να μπορούν να προλαβαίνουν τέτοια περιστατικά αλλά να παρέχουν στα παιδιά την μέγιστη  ασφάλεια».