Έντονα επικριτικός εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και  στους επιστήμονες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Ads

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα συγκέντρωσης πλήθους ανθρώπων σε πλατείες και δρόμους ειδικά του κέντρου της Αθήνας, ο κ. Κύρτσος σημειώνει ότι το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος «δεν βλέπει φως με την πολιτική που εφαρμόζεται», με αποτέλεσμα να «έχει επέλθει κλίμα χαλάρωσης».

Αιτία για τα παραπάνω, κατά τον ίδιο, είναι τα όσα συμβαίνουν στη διαδικασία επικοινωνίας κυβέρνησης και επιστημόνων. «Οι λοιμωξιολόγοι που έγιναν πολιτικοί, ο υπουργός που έστειλε τον κόσμο στα χωριά για Πάσχα κ.ά. έπαιξαν ρόλο», τονίζει ο κ. Κύρτσος, με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει «να μαζέψουμε τα σπασμένα κομμάτια».

Γράφει συγκεκριμένα:

«Ο κόσμος είναι σε δρόμου&πλατείες για 2 λόγους: 1.Δεν βλέπει φως με την πολιτική που εφαρμόζεται. 2.Εχει επέλθει κλίμα χαλάρωσης. Οι λοιμωξιολόγοι που έγιναν πολιτικοί,ο υπουργός που έστειλε τον κόσμο στα χωριά για Πάσχα κ.α έπαιξαν ρόλο. Να μαζέψουμε τα σπασμένα κομμάτια».

Ads