Επίθεση με μολότοφ κατά των Αφγανών προσφύγων που βρίσκονται στα Προπύλαια σχεδίαζε ομάδα αγνώστων, η οποία έγραψε με σπρέι πάνω σε ένα πανό που ήταν αναρτημένο μπροστά στα Προπύλαια «Ζήτω η Ελλάς» και σχεδίασαν τη σβάστικα, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ads

Οι δράστες έγιναν γρήγορα αντιληπτοί, με αποτέλεσμα να φύγουν τρέχοντας. Άφησαν, ωστόσο, πίσω τους σακούλα σκουπιδιών μέσα στην οποία υπήρχαν οι μολότωφ-μπουκάλια με βενζίνη και μία κροτίδα, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως αναφέρει η κίνηση, η κινητοποίηση των Αφγανών προσφύγων για άσυλο συνεχίζεται μετά την απεργία πείνας που οδήγησε στο να ανοίξουν οι «επιτροπές ασύλου» αλλά οι ρυθμοί εξέτασης οδηγούν σε απόγνωση τους χιλιάδες πρόσφυγες. Μέχρι τώρα ελάχιστοι έχουν εξεταστεί ενώ για τις 47.000 αιτούντες άσυλο η αναμονή μπορεί να φτάσει ακόμη και τα πενήντα χρόνια με τους σημερινούς ρυθμούς!

Την Τρίτη στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνέτευξη Τύπου στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, με τη συμμετοχή Αφγανών, Μπαγκλαντεσιανών, καθώς και των μετανας΄των που δέχτηκαν επίθεση σε χώρο λατρείας τους το βράδυ του Σαββάτου στον Κολωνό. Ακόμη, η Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων μαζί με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλούν σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μαρτίου με προσυγκέντρωση στις 14:00 στην Ομόνοια.

Ads