Και το όνομα αυτής: «Αποστολή». Έτσι θα ονομάζεται η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία την ίδρυση της οποίας ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του προέδρου του ΛΑΟΣ αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή. «Από σήμερα θα είναι το εργαλείο και ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης των ανθρώπων» είπε ο Αρχιεπίσκοπος για τη νέα ΜΚΟ της Εκκλησίας.

Ads

Ο κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε δε ότι προγραμματίζονται σειρά έργων όπως πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο στην Πάρνηθα, μονάδα επανένταξης εξαρτημένων ατόμων, φροντίδας και αγωγής αυτιστικών παιδιών, μονάδα φροντίδας κατάκοιτων, στέγης ηλικιωμένων, κλπ.

«Η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και κυρίως, την αγωνία, την ανασφάλεια, τα οικονομικά αδιέξοδα, την αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας. Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «ήταν να γίνει αναφορά στο έργο της Εκκλησίας για τον πάσχοντα άνθρωπο».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην ομιλία του, τόνισε ότι «η αναγνώριση των λαθών μας, η υπέρβαση του προσωπικού μας θελήματος, η πραγματική διαφάνεια, η επιδίωξη της ομόνοιας και της ενότητας, είναι μερικά από τα αντισώματα που θα χρειαστούν στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας που κατατρώει σχεδόν όλες τις θεσμικές δομές».

Ads