Νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου, η τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε την Παρασκευή σε βάρος «γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη», που και πάλι δεν κατονομάστηκε δημόσια αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον Δ. Λιγνάδη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Αφορά τον βιασμό 14χρονου τότε μαθητή της Β’ γυμνασίου.

Ads

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Βλάχος, το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς φέρεται να τελέστηκε το 2010. Όπως αναφέρεται στη μήνυση ο γνωστός σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ακόμη υποστηρίζει ότι ξεκίνησαν να πηγαίνουν μαζί σε συναυλίες και εν τέλει ο γνωστός σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά, που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του. «Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Γ. Βλάχος. «Ως δράστης φέρεται πασίγνωστος ηθοποιός – σκηνοθέτης, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα» πρόσθεσε, φωτογραφίζοντας τον δράστη. 

«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να κινήσει κατά προτεραιότητα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη για το κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο δικηγόρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 25χρονος σήμερα που καταγγέλλει τον βιασμό του δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο.