Νέες αποκαλύηψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου, μετά από μήνυση που κατέθεσε η γιαγιά ενός κοριτσιού, 17 ετών κατά του οργανισμού, καθώς δεν την άφηναν επί τέσσερα χρόνια να δει την εγγονή της.

Ads

Επιπλέον, η ίδια καταγγέλλει, μιλώντας στο OPEN πως το παιδί έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν του έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και το ανάγκαζαν σε εργασία, ενώ του φερόντουσαν κακοποιητικά.

Το κορίτσι που σήμερα είναι 17 ετών, βρίσκεται στο ίδρυμα από 10 ετών με τη γιαγιά του να καταγγέλλει πως ενώ ζητούσε την επιμέλεια στην κιβωτό της έλεγαν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο από τους γονείς.

Όπως η ίδια εξήγησε το παιδί αρχικά οδηγήθηκε στην Κιβωτό με εισαγγελική διαταγή καθώς οι γονείς ήταν τοξικομανείς και είχαν χάσει  την επιμέλεια.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη ανέφερε πως «υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια μια μεθόδευση αποξένωσης των γονέων, της γιαγιάς και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος. Το παιδάκι μου είπε πως στις ελάχιστες επικοινωνίες που είχε με την οικογένειά της, έπρεπε πάντα να είναι παρών ένα πρόσωπος της Κιβωτού που άκουγε και κατέγραφε ότι συζητούσαν μεταξύ τους. Έχει δικαίωμα αυτό το παιδί, όποιος και αν είναι ο γονέας να έχει ιδιωτικό χρόνο. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον ούτε έξω δεν είχε βγει. Της έλειπαν τόσο πολύ οι γονείς της και η οικογένειά της που έκλαιγε συνέχεια, δεν έτρωγε, είχε αδυνατίσει πολύ και ζητούσε να έχει επικοινωνία και δεν της το επέτρεπαν».

Ads

«Σχεδόν 4 χρόνια προσπαθώ να συναντήσω το παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία πήγε η αστυνομία και πήρε το παιδί από το σχολείο χωρίς να μας ενημερώσουν και το ψάχναμε. Μετά από τέσσερις ώρες μας πήραν και μας είπαν το παιδί το έχουν εκεί, στο Τμήμα», είπε η γιαγιά του κοριτσιού που ζει μόνιμα στην Αγγλία.

Και πρόσθεσε πως «πήγα να πάρω το παιδί και στην Κιβωτό μου είπαν πως έχουν τον δικό τους νόμο, δηλαδή θέλανε οι γονείς να το πάρουν, δεν το δίνανε πουθενά αλλού. Μου λένε ότι πει ο εισαγγελέας, να κάνω αγωγές και να αναλάβω την επιμέλεια. Το παιδί έχει προβλήματα υγείας και πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί αλλά δεν θέλω να το εξετάσουν αυτοί. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να το πάω εγώ το παιδί σε γιατρό. Μου λένε εμείς έχουμε τους δικούς μας γιατρούς. Οι εξετάσεις του λένε επίσης ότι είναι καλές, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι».