Νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κοροναϊού και εν όψει των εορτών του Πάσχα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Διπλασιασμός του προστίμου από τα 150 στα 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες και κίνδυνος αποκλεισμού περιμένει όσους επιλέξουν να μετακινηθούν, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Όπως τόνισε έλεγχοι θα γίνονται σε 24ωρη βάση. 

Ads

Ποιο συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛΑΣ θα καθιστά σημεία ελέγχων στα διόδια αλλά και στις εθνικές οδούς, καθώς σε σημεία από και προς τα αστικά κέντρα.

Το ίδιο θα πράττει και το Λιμενικό στα λιμάνια. Αεροδρόμια και ΚΤΕΛ θα μπορούν δε, να μεταφέρουν τους κατοίκους οι οποίοι σύμφωνα με το εκκαθαριστικό τους θα ταξιδεύουν στο τόπο καταγωγής τους, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν.

Ανακοίνωσε επίσης πρόστιμο 300 ευρώ (διπλασιασμός δηλαδή του προστίμου των 150), αφαίρεση πινακίδων και κίνδυνο αποκλεισμού στο χωριό, για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν. «Η μετακίνηση εκτός του νομού κατοικίας για λόγους αναψυχής είναι καταχρηστική και θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες», τόνισε είπε χαρακτηριστικά. 

Ads

Τέλος ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά λόγω του κορονοϊού.