Σε τροποποίηση των μέτρων για την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα αναγκάστηκε τελικά να προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την έντονες αντιδράσεις της ομοσπονδίας τουριστικών πρακτόρων (FEDHATTA). Όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή Rapid. test 24 ωρών

Ads

Είχε προηγηθεί η διαμαρτυρία του ταξιδιωτικού κλάδου μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική ανακοίνωση 15/12, για την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών ως προϋπόθεση εισόδου στην Ελλάδα με έναρξη ισχύος την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00. Ωστόσο κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε τις όποιες προσδοκίες επαγγελματιών και ταξιδιωτών για “ομαλές” Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Γι΄ αυτό και ζήτησαν τροποποίηση του μέτρου ώστε να περιορίσουν τη ζημιά στον κλάδο ενόψει των γιορτών.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία έχει απευθύνει στους εθνικούς φορείς πλήθος εγγράφων με τα οποία επισημαίνει την ανάγκη να ανακοινώνονται και να εφαρμόζονται τα όποια, απαραίτητα, περιοριστικά μέτρα ή μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της πανδημίας, με όσο το δυνατόν καλύτερο και έγκαιρο τρόπο έτσι ώστε να περιορίζονται κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου. Άλλωστε, αντίστοιχες εκκλήσεις έχουν απευθύνει και διεθνείς φορείς του τουρισμού.

Έτσι, σύμφωνα με τα τροποποιημένα μέτρα που ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή Rapid. test 24 ωρών Το μέτρο είναι έκτακτο -η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, εβδομάδα, εβδομάδα- και από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Ads

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα αρνητικά PCR που θα προσκομίζουν οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.