Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί κατ’ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, τονίζοντας παράλληλα ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο νόμος είναι στο σύνολό του αντισυνταγματικός. 

Ads

Δηλώνει ακόμη, ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, προσέρχεται με απόλυτη διάθεση για συναίνεση, ενώ χαρακτηρίζει ντροπή το αίτημα των καναλαρχών να μην καταθέσουν δηλώσεις «πόθεν έσχες» και τους καλεί να αποσύρουν τη σχετική προσφυγή.

Αντιδρώντας η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει το Νίκο Παππά ως τον «αρχιτέκτονα της νέας διαπλοκής» ο οποίος, όπως λέει, είναι εξ ορισμού ακατάλληλος για να κάνει υποδείξεις στον οποιονδήποτε.

«Ο αποτυχημένος «Υπουργός – καναλάρχης» κ. Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του είχαν αρνηθεί να φέρουν τα «πόθεν έσχες» τους στη Βουλή οι υπερθεματιστές του αντισυνταγματικού διαγωνισμού – παρωδία που έστησε. Τότε δεν τον ενοχλούσε διότι ήθελε να στήσει καναλάρχες με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και εγγυήσεις από βοσκοτόπι» υποστηρίζει η ΝΔ και προσθέτει: 

Ads

«Αυτό φαίνεται ότι είχαν απαιτήσει από τον κ. Παππά οι καναλάρχες που τον συναντούσαν μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου» τονίζει η ΝΔ, προσθέτοντας πως ο κ. Παππάς σήμερα «παριστάνει τον αδέκαστο, αλλά δεν τον πιστεύει κανείς».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Παππάς ζητά από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση και υπέρ της καταβολής τιμήματος για άδειες, κάτι «το οποίο δεν αξιώθηκαν να εισπράξουν επί 27 χρόνια», ενώ ταυτόχρονα καλωσορίζει την ΝΔ στη θέση ότι οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν «πόθεν έσχες».