Νέο γύρο στην κόντρα Κομισιόν – Μαξίμου για τις προτάσεις συμφωνίας με τους πιστωτές είχαμε σήμερα με δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων.

Ads

«Ουδέν νεότερο από το ελληνικό μέτωπο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ουσιαστικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, καλώντας την Αθήνα να καταθέσει νέες προτάσεις. 

Η απάντηση ήταν άμεση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένει με ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση των θεσμών».

Νωρίτερα, στις Βρυξέλλες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωνε πως «το γραφείο του προέδρου Γιούνκερ είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση», προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από την περασμένη Κυριακή, ούτε έγιναν ανταλλαγές προτάσεων και κειμένων. «Η Κομισιόν», είπε, «είναι έτοιμη εάν χρειαστεί, να εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση της Ελλάδας».

Ads

Ο ίδιος δήλωσε αναρμόδιος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες για σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε χθες ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.