Ακόμη μία καταγγελία έρχεται να προστεθεί στην καταιγίδα αρνητικών δημοσιευμάτων για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και την προσπάθεια ελέγχου και στοχοποίησης από την ελληνική κυβέρνηση.

Ads

Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle Φλόριαν Σμιτζ, με αφορμή τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου του Politico, Νεκταρίας Σταμούλη, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, κάνει λόγο για «συστάσεις» του Μαξίμου ακόμη και προς τη Deutsche Welle.

Ο Φλόριαν Σμιτζ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρει ότι «είναι υπέροχο να βλέπω την υποστήριξη στη Ν. Σταμούλη από πολλές πλευρές» και υπογραμμίζει ότι «είναι λάθος μια κυβέρνηση να καταφέρεται εναντίον των δημοσιογράφων».

Και σημειώνει ότι «η Deutsche Welle είχε επίσης προβλήματα με τα μέλη του προσωπικού του γραφείου των Πρωθυπουργών που έστελναν “προτάσεις”. Αυτό το είδος συμπεριφοράς ενισχύει την κριτική αναφορά σε θέματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα».

Ads

Με δεύτερη ανάρτηση επισημαίνει ότι οι εν λόγω καταγγελίες αφορούν στο 2020. Μάλιστα ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Deutsche Welle στη Γερμανία, μιλώντας σε παλαιότερο ρεπορτάζ του Balkaninsight.com το οπόιο συνοδεύει την ανάρτηση του Σμίτζ, έκανε λόγο για «σειρά περίεργων παρεμβάσεων από σύμβουλο επικοινωνίας του πρωθυπουργού» ο οποίος εμφανιζόταν «δυσαρεστημένος με ορισμένα από τα ρεπορτάζ μας».

Ο ίδιος τονίζοντας ότι αγνοεί την έκταση τέτοιων παρεμβάσεων δήλωνε ότι «ήταν προφανώς μια προσπάθεια να επηρεαστεί η κάλυψη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης».