Η Όλγα Κεφαλογιάννη για ακόμη μία φορά άφησε αιχμές για το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς χαρακτήρισε «προβληματική»  τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση του παρακολουθούμενου που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ads

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στο Newsbomb.gr, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε: «Η διάταξη αυτή που ψηφίσαμε φαίνεται τώρα πως είναι προβληματική. Η διάταξη εκείνη που απαγόρευε την ενημέρωση. Ερχόμαστε τώρα με έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε βάζοντας τριετία, ένα μεγάλο διάστημα και την απόφαση ενός τριμελούς οργάνου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Να παρέχεται προστασία σε εκείνον που ήταν το θύμα της άρσης του απορρήτου και αυτό να γίνεται πραγματικά. Αυτά τα θέματα είναι θεσμικά, ξεπερνάνε μία κυβέρνηση θα πρέπει να τα δούμε πολύ πιο προσεκτικά».

Επιπλέον, η Όλγα Κεφαλογιάννη, όσον αφορά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις αποκαλύψεις των ΜΜΕ γι αυτό, τόνισε: «Ναι μεν είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ».

Ads

Η κριτική της κ. Κεφαλογιάννη δεν περιορίστηκε ωστόσο μόνο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. «Πυρά» εκτόξευσε και για το ζήτημα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και για τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Αριστερά του χαβιαριού». 

Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τραγικό να χάνει ένας συμπολίτης μας το σπίτι του και επεσήμανε πως είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να δώσει λύσεις. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κυβερνητικός εκπρόσωπο που ισχυρίστηκαν πως υπάρχει το απαραίτητο πλαίσιο και είναι ευθύνη των δανειοληπτών να ενταχθούν σε αυτό για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό των σπιτιών τους.

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «Αριστερούς τους χαβιαριού και τους Σοσιαλιστές της σαμπάνιας», η κ. Κεφαλογιάννη πήρε αποστάσεις λέγοντας πως η ίδια δεν θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Υποστήριξε πως το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει λειτουργήσει, σημειιώνοντας ωστόσο ότι απαιτούνται και νέες παρεμβάσεις και περισσότεροι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.