Βάναυσο ξυλοδαρμό του στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως κατήγγειλε προς το Οικουμενικό Πρόγραμμα Μεταναστών, στις υπηρεσίες του οποίου εντάσσεται, 22χρονος από τη Γκάνα, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει ροζ κάρτα, ενώ η αίτηση ασύλου του βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης.

Ads

Ο Μ. Μουνκαΐλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Ευθαλία Παππά του Οικουμενικού Προγράμματος Μεταναστών και την ενημέρωσε ότι συνελήφθη, παρά το γεγονός ότι είχε δείξει τα χαρτιά του στους αστυνομικούς. «Εκεί τον κακοποίησαν, χτυπώντας και κλοτσώντας τον, ενώ του είχαν πιάσει το λαιμό και του τον γυρνούσαν» υπογράμμισε η κ. Παππά. Αύριο, θα παραπεμφθεί σε αυτόφωρη διαδικασία με το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.

Ο 22χρονος φιλοξενείται από τον Ιούνιο 2009 στον ξενώνα για τους αιτούντες άσυλο των «Γιατρών του Κόσμου». Όπως σημειώνει η κ. Παππά, «Δεν ήμουν παρούσα στο περιστατικό, απλώς είναι ένα παιδί που είναι όχι απλώς φιλήσυχο, αλλά και ήπιων τόνων και εξαιρετικά συνεργάσιμο. Έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα όσο καιρό φιλοξενείται, από τον Ιούνιο, σχεδόν ένα έτος δηλαδή».