Μία νέα γυναικοκτονία έρχεται να καταγραφεί στην Κρήτη, καθώς ένας άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του στο χωριό Άνω Μαλάκι του Ρεθύμνου.

Ads

Σύμφωνα με το cretapost, όλα συνέβησαν στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, όταν μετά από καυγά που είχε το ζευγάρι ο 60χρονος πήρε ένα μαχαίρι και δολοφόνησε την 56χρονη.

Μάλιστα, τις αρχές ειδοποίησε ο γιος του ζευγαριού με τις πληροφορίες να λένε ότι κάλεσε το 100 και ανέφερε ότι «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου».

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και ιατροδικαστής.

«Με κατεδάφισε», υποστήριξε στην απολογία του ο 60χρονος – Η περιγραφή του φονικού

Ads

Ο άντρας περιέγραψε στην απολογία του τη σκηνή του φονικού, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του neakriti.gr ότι το θύμα είχε εγκαταλείψει το σπίτι τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο, με εκείνον να τη δέχεται πίσω δίχως να θίγεται θέμα διαζυγίου.

Μάλιστα, η πρώτη ατάκα που φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή είναι «με κατεδάφισε», αναφερόμενος στη σύζυγό του, με την οποία υποστήριζε ότι ήταν 42 χρόνια μαζί και πως ποτέ δεν χειροδίκησε εναντίον της.

Περιγράφοντας το περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ο 60χρονος ανέφερε ότι το πρωί της Κυριακής λογομάχησε στην κουζίνα του σπιτιού με τη σύζυγό του, ισχυριζόμενος ότι εκείνη του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι… θόλωσε με αποτέλεσμα να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια δεν θυμάται τι ακολούθησε.

Έπειτα, έφυγε από το σπίτι κρατώντας το μαχαίρι με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του, με προορισμό το σπίτι του αδελφού του. Εκεί περιέγραψε το τι συνέβη πριν από λίγη ώρα, με τον αδελφό του καθ’ ομολογίαν δράστη να καλεί τον μεγάλο του γιο για να τον ενημερώσει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το neakriti.gr, αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ η κηδεία του θύματος θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου.

image

Συγκλονισμένο το χωριό

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Άνω Μαλάκι. Σύμφωνα με τα όσα λέει στο newsit.gr άνθρωπος που τους γνώριζε, η 56χρονη ήταν κομμώτρια. «Ήταν μια εργατική, ευγενική και ήσυχη γυναίκα. Πριν από 15 ημέρες περίπου, είχαν χαρές, πάντρεψαν τον έναν από τους γιους τους».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λελεδάκης λέει στο newsit.gr ότι δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε: «Ήταν μια καλή και ήσυχη οικογένεια, έδειχναν αγαπημένοι… Βέβαια, πίσω από τις πόρτες του σπιτιού τους δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, άμεσα σήμερα (31.07.2021) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) τραυμάτισε θανάσιμα την σύζυγο του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνου.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.