Με πολλαπλές μαχαιριές σκότωσε τη 48χρονη πρώην σύζυγό του, 54χρονος άνδρας στην περιοχή Περιστερά στην Ιεράπετρα της Κρήτης σήμερα το πρωί. Ο δράστης βρίσκεται σε απόκρυμνο σημείο στην περιοχή, στην άκρη της πόλης της Ιεράπετρας, λίγα μέτρα δίπλα από το σημείο της δολοφονίας, απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το ζευγάρι είχε χωρίσει πριν λίγους μήνες, ενώ είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Παρά τον χωρισμό τους εξακολουθούσαν να έχουν έντονους καυγάδες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Αυτή είναι η 48χρονη που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

Η 48χρονη έφυγε σήμερα το πρωί από το σπίτι όπου έμενε με το νέο της σύντροφο στην Ιεράπετρα για να πάει στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Περιστεράς προκειμένου να κάνει ένα δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά. Ο 54χρονος φέρεται να την ακολούθησε και της επιτέθηκε με σφοδρότητα, ρίχνοντάς την κάτω αρχικά με τη μηχανή του και στη συνέχεια με πολλαπλές μαχαιριές τη σκότωσε ακαριαία. 

Ads

Μαρτυρίες: «Είχε προαναγγείλει τη δολοφονία»

Μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τον δράστη αναφέρουν πως ο 54χρονος είχε προαναγγείλει τη δολοφονία εδώ και καιρό, λέγοντας σε γνωστούς του πως θα τη σκότωνε, χωρίς κανείς να πιστέψει ότι σοβαρολογούσε. Ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε τη γυναίκα σε διάφορα σημεία του σώματός της. Η περιοχή που σημειώθηκε το έγκλημα παραμένει αποκλεισμένη από αστυνομικούς, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί κατέφθασε και ο ιατροδικαστής για να ελέγξει τη σορρό της γυναίκας και να καταλήξει στο πόρισμα του θανάτου της.

Απειλεί να αυτοκτονήσει

Ο 54χρονος δράστης βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αστυνομικούς. Μετά το έγκλημα με θύμα την 48χρονη, εξέφρασε όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω οπτικοακουστικό υλικό, ο δράστης είναι σε ένα γκρεμό και απειλεί να αυτοκτονήσει. Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις των αστυνομικών να τον μεταπείσουν, ενώ επιστρατεύτηκε και ο γιός του ο οποίος επικοινώνησε μαζί του.

Μαζί με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας, ο 25χρονος γιος της οικογένειας προσπαθεί να απομακρύνει από τα βράχια τον πατέρα του. «Πατέρα μην πέσεις, φύγε από τα βράχια» φέρεται να του είπε πολλές φορές ο γιος του.

image

image

Η μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου, όπου έγινε η άγρια δολοφονία, ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος.

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει “Πού είναι η …; Τί της έκανες;” και της απαντά “Είχαμε προηγούμενα” και φεύγει», ανέφερε μιλώντας στο Cretapost.gr, η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

«Στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παρατάει και φεύγει με τα πόδια και πάει στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός. Εκεί απειλεί εδώ και τρεις ώρες να αυτοκτονήσει με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο σημείο», πρόσθεσε η διευθύντρια.

«Η μητέρα μου όταν είδε έτσι τον 54χρονο δεν κατάλαβε ότι την είχε σκοτώσει. Νόμιζε ότι είχε κρυφτεί κάπου επειδή εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της. Μετά που την έψαξε τη βρήκε πεσμένη, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση σοκ. Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να την σκοτώσει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε», τόνισε σχετικά η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

«Απ’ ότι γνωρίζω έχουν πάρει κανονικά διαζύγιο ωστόσο εκείνος δεν έφευγε από το σπίτι. Η 48χρονη όμως ξανάφτιαξε τη ζωή της και απ’ ότι γνωρίζω εκείνος το έμαθε πρόσφατα. Η κοπέλα έμενε με τον νέο της φίλο ενώ δύο ημέρες πριν ο πρώην σύζυγος της είχε προαναγγείλει ότι θα την σκοτώσει, αλλά όλοι πίστευαν ότι θα έμενε στα λόγια», επεσήμανε σχετικά η διευθύντρια του ξενοδοχείου.