Μία γυναίκα 29 ετών, μητέρα τριών παιδιών  10, 8 και 3,5 ετών, κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

Ads

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα κατοικούσε στην περιοχή της Άβαντος. Στις 5 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε εσπευσμένα το τμήμα Επειγόντων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ισχυριζόμενη ότι έπεσε από σκάλα σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Τότε οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στην εισαγωγή της καθώς διαπίστωσαν ότι είχε ρήξη σπλήνας και ήπατος. Τελικά η 29χρονη αφού υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία – ενώ παράλληλα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό – κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης.

Με την είδηση του θανάτου της κοπέλας ο σύζυγός της εξαφανίστηκε, ωστόσο το μεσημέρι της Παρασκευής ο 31χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη. 

Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, οι γονείς της κοπέλας προχώρησαν σε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της.

Ads

Από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε της καταγγελίας και ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Σημειώνεται ότι η νεκροψία νεκροτομή θα διενεργηθεί στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, χρόνος που υπαγορεύεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας του νοσοκομείου για τις περιπτώσεις ασθενών Covid, προκειμένου να μειωθεί το ιικό φορτίο που φέρουν.

Οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγγενικά της πρόσωπα μιλούν για βιαιότητα που υπήρχε από μέρους του συζύγου της, ενώ και στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες για ένταση στο σπίτι.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι όταν συνέβη το περιστατικό στις 5 Δεκεμβρίου, η κοπέλα έμεινε για 2 με 3 ώρες στο σπίτι και οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συνεφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, όταν οι γιατροί υποπτεύθηκαν, από τα τραύματα, ότι το αφήγημα για πτώση από σκάλα ήταν προβληματικό και το ανέφεραν στην αστυνομία, ο σύζυγος είχε κληθεί να καταθέσει για το περιστατικό.

Το βράδυ, με την είδηση του θανάτου, έξω από το σπίτι της κοπέλας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60-70 άτομα, συγγενείς.