Συνελήφθη ο Έλληνας οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης ακροδεξιών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ads

Η αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του, στο οποίο γίνεται έρευνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο οπαδός του Παναθηναϊκού φέρεται να ταυτοποιήθηκε από οπτικό υλικό και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε διάφορα επεισόδια με οπαδικά κίνητρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, είναι ένας από εκείνους που έχουν καταγραφεί σε οπτικό υλικό να καθοδηγούν την ομάδα των χούλιγκαν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Ads

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Συσκέψεις για την παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες

 

Στο μεταξύ, πηγές από τον χώρο της δικαιοσύνης αναφέρουν πως ουδέποτε αρνήθηκαν εισαγγελείς τη συνδρομή και παρουσία τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, όταν τους ζητήθηκε.

Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική παρουσία πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αντίθετα, για τους επόμενους αγώνες της ΑΕΚ με τη Ζάγκρεμπ, καθώς και του Παναθηναϊκού, έχουν ήδη ξεκινήσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων με παρόντες εισαγγελικούς λειτουργούς.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου αφορά την τήρηση της νομιμότητας και όχι την επιχειρησιακή οργάνωση και δράση της αστυνομίας.