Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου, ο οργανωμένος χούλιγκαν του Παναθηναϊκού που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ads

Ο 43χρονος συλληφθείς ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε δικηγόρο μαζί του κι έτσι αναμένεται να πάρει τις επόμενες μέρες δικογραφία προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό δείχνει τον 43χρονο να κατέχει ρόλο καθοδηγητή των Κροατών και Ελλήνων νεοναζί. Με ένα ρόπαλο στο χέρια και φορώντας κράνος, ο συλληφθείς χούλιγκαν του Παναθηναϊκού εμφανίζεται να τους οδηγεί στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης, όπου έπεσε νεκρός ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Υπενθυμίζεται ότι στον συλληφθέντα αποδόθηκαν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, το «πλούιο» κατηγορητήριο περιλαμβάνει:

Ads
  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • Διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση
  • Διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών
  • Βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα,
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση,
  • Οπλοφορία και οπλοχρησία
  • Παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και
  • Εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού

Όλες οι πράξεις είναι φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, μετά το ένταλμα σε βάρος του 43χρονου οργανωμένου του ΠΑΟ, φέρεται ότι θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια, εκδίδοντας νέα εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα για τα οποία προκύπτει εμπλοκή τους σε όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σειρά από συγκεκριμένα ευρήματα που εξετάζονται και η αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ότι θα φέρει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού νέους κατηγορούμενους.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία εισαγγελέα το ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων θα διεξαχθεί απόψε ο επαναληπτικός αγώνας ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ΟΠΑΠ Αρένα. Ο αγώνας θα γίνει παρουσία εισαγγελέα.

Η Νέα Φιλαδέλφεια θα θυμίζει αστακό ελάχιστες ώρες προτού ξεκινήσει ο αγώνας, ο οποίος είχε αναβληθεί μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν και αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι θα κάνουν ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο όσο και στα λεωφορεία για τους οπαδούς οι οποίοι προσεγγίζουν το γήπεδο.

Όσον αφορά τους φιλάθλους, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, καλό είναι να έρθουν λίγες ώρες νωρίτερα, καθώς η αστυνομία θα πραγματοποιεί ελέγχους. Έχουν στηθεί ήδη κάποια κιγκλιδώματα που θα γίνονται οι έλεγχοι όπου οι αστυνομικοί και ειδική ομάδα σεκιούριτι θα ελέγχει όλους τους οπαδούς προκειμένου να δουν αν έχουν εισιτήριο και θα προσεγγίζει το γήπεδο μόνο όποιος έχει μαζί του το εισιτήριο για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Θα υπάρχει και επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερα και drones τα οποία θα «σκανάρουν» συνεχώς σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.