Όσοι απολογήθηκαν την Παρασκευή – 30 χούλιγκαν – για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή κρίθηκαν προφυλακιστέοι: 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Οι δύο τελευταίοι, θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ads

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Κροάτες κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ενώ φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά μόνο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους. Ο 22χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά, ενώ ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είπε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα. Ισχυρίστηκε επίσης πως βρέθηκε στο σημείο όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Οι απολογίες συνεχίζονται συνεχίζονται σήμερα με την δεύτερη ομάδα 40 κατηγορουμένων, ενώ την Κυριακή θα απολογηθούν οι τελευταίοι 45 κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Ads

Αρχίζει η διαδικασία λήψης DNA

Παράλληλα, σήμερα Σάββατο (12/08), σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, θα αρχίσει η διαδικασία λήψης DNA από τους 105 συλληφθέντες. Ακολούθως, θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη Κατσουρή και τα ευρήματα από τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γενετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες από τον νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του DNA, για να ζητήσουν, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας από την ανάλυση που έχει γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όχι μόνο του συγκεκριμένου βίντεο αλλά και άλλων από κάμερες ασφαλείας καθώς και φωτογραφιών, οι δράστες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν καθώς φορούν κράνη, μπαλακλάβες (full face) και κουκούλες.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τα επεισόδια, το οποίο μπορεί να αναλυθεί και να καθαριστεί.

Όταν γίνει αυτό, θα συσχετίσουν τα ρούχα, ή τυχόν διακριτικά – ακόμα και παπούτσια, αλλά και τον σωματότυπο των συλληφθέντων, ούτως ώστε να οδηγηθούν σε πρώτη φάση στην αναγνώριση όσων πήραν μέρος στα επεισόδια. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως μακροχρόνια διαδικασία.

Νέα βίντεο ντοκουμέντα

Στα 13 λεπτά υπολογίζονται τα λεπτά που μεσολάβησαν από το δολοφονικό χτύπημα των χούλιγκαν στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, το βράδυ της Δευτέρας (08/08), στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέχρι να καταρρεύσει αιμόφυρτος στο περίπτερο στο οποίο προσπάθησε να βρει καταφύγιο.

Η αποκάλυψη της ώρας της δολοφονίας του ήρθε με ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο που βρίσκεται στα χέρια των Aρχών, όπως μετέδωσε χθες (11/08) η ΕΡΤ. Ωστόσο, από το βίντεο, που κατά την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί στοιχείο για το σημείο και την ώρα θανάτου του 29χρονου, δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση του δολοφόνου ή των δολοφόνων του.

Τρία λεπτά πριν, στις 23:05, είχαν αρχίσει τα επεισόδια με τάγμα εφόδου των οπλισμένων χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ελλήνων οργανωμένων οπαδών. Μέσα σε αυτό το πλήθος -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- είναι και ο Μιχάλης Κατσουρής. Κατέληξαν στην ώρα της επίθεσης εναντίον του, αναλύοντας τα βίντεο αλλά και τη διαδρομή που έκανε αιμόφυρτος μέχρι το περίπτερο.

Βάσει των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι Αρχές, ο Μιχάλης Κατσουρής φτάνει περπατώντας στην πόρτα του περιπτέρου στις 23:08.14, περίπου 13 δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα και 2,5 λεπτά μετά, δηλαδή στις 23:10.47, έχει πέσει και δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Στη διαδρομή από το σημείο της επίθεσης έως το περίπτερο, οι αστυνομικοί βρήκαν κηλίδες αίματος στα πασαλάκια του πεζόδρομου.

 

Σε νέο βίντεο επίσης που δημοσιεύει το Star, φαίνεται η στιγμή της έναρξης της επίθεσης και της συμπλοκής που ακολούθησε, έξω από το γήπεδο.

Μαυροφορεμένοι, οπλισμένοι και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, οι Κροάτες, όπως φαίνεται από τα πλάνα, ορμούν όλοι μαζί, με συγκρούσεις να ξεσπούν και ρίψεις μολότοφ και φωτοβολίδων να κάνουν τη νύχτα μέρα.