Για «εκδίκηση», «βεντέτα» και λογικής «συλλογικής ευθύνης» εκ μέρους των ελληνικών αρχών σε περίπτωση κάποιου είδους «τεχνικής» παράτασης της κράτησης των συλληφθέντων νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Ads

Μιλώντας για πρώτη φορά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο Κροάτης πρόεδρος ανέφερε ότι αναμένει πως οι οπαδοί που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού θα βρεθούν το συντομότερο δυνατό:

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», δήλωσε ο Μιλάνοβιτς και πρόσθεσε:

«Τώρα, αν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους εκατό μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι θα είχε στοιχεία εκδίκησης, βεντέτας ή συλλογικής ευθύνης», είπε.

Ads

«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε και πάλι ο Μιλάνοβιτς», όπως αναφέρει το dnevnik.hr.