Το οργανωμένο σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης Κροατών και Ελλήνων ακροδεξιών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια «ξετυλίγεται» από την ανάλυση των επικοινωνιών των προφυλακισθέντων και του οπτικοακουστικού υλικού που μέχρι στιγμής έχει συλλεχθεί από το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Ads

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν , καθώς και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ το όπλο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή δεν έχει εντοπιστεί για την ώρα. Οι Κροάτες ακροδεξιοί χούλιγκαν διακρίνονται να φορούν διακριτικά στον αριστερό ώμο ώστε να αναγνωρίζονται μεταξύ τους την ώρα των συμπλοκών.

Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων από τα κινητά των προφυλακισθέντων μπορεί να αποκαλύψει τα πρόσωπα που προσκάλεσαν τους χούλιγκαν, καθώς και αυτούς που οργάνωσαν την επίθεση. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά επίσης βίντεο και φωτογραφίες που μπορεί να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία στην υπόθεση.

Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, το ακριβές σημείο δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ χαρακτηρίζεται ως «τυφλό» μιας και δεν καλύπτεται από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, γεγονός που πιθανώς να γνώριζαν οι χούλιγκαν όταν πραγματοποιούσαν την επίθεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

 

Σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, σε ένα εξ αυτών προκύπτει από το ιστορικό αναζήτησης στην εφαρμογή GPS Google maps όλο το δρομολόγιο που έχει κάνει ο συγκεκριμένος οπαδός. Στο κινητό υπάρχουν συγκεκριμένες διευθύνσεις σε διαμέρισμα στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους και σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Μαρούσι, και η τελευταία αναζήτηση στο ιστορικό είναι στο σταθμό Ειρήνη.

Ads

Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων είναι πιθανό να ρίξει φως στις έρευνες με νέα στοιχεία που θα αντληθούν.

«Μη αποδοτικό» το DNA

Σύμφωνα πληροφορίες του Open, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα δείγματα από τα νύχια και το σώμα του δολοφονημένου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, δεν είναι αποδοτικά και δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με το γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες.

Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία σύγκρισης γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους συλληφθέντες με στοιχεία από την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Φόβοι για συμπλοκές στις φυλακές – Σε ειδικά κελιά οι προσωρινά κρατουμένοι

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μεταγωγή των προφυλακισθέντων σε σοφρωνιστικά ιδρύματα όλης της χώρα.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια για τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 50, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν σήμερα Τετάρτη (16.8) και αύριο Πέμπτη (17.8).