Καταθέσεις από 15-20 αξιωματικούς αναμένεται να ληφθούν στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που ξεκίνησε την Τετάρτη στην Ελληνική Αστυνομία, για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ads

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ωστε να διακριβωθεί τι συνέβη και οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατάφεραν να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να φτάσουν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Διαβάστε: Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια / Γιατί η αστυνομία δεν σταμάτησε τους Κροάτες νεοναζί;

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αξιωματικοί που θα καταθέσουν είναι από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ads

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, όμως, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη απομακρύθηκαν επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.