Κάτι παραπάνω από δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στον αποψινό αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον απόηχο της δολοφονικής επίθεσης ακροδεξιών χούλιγκαν της 7ης Αυγούστου που κόστισε τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται τόσο κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για να επιτηρούν την όλη κατάσταση.

Αστυνομικοί θα βρίσκονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ντυμένοι με πολιτικά, με τις περιπολίες να ξεκινούν ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τις 21:45. Τέλος, ελικόπτερα και drone θα πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή και θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στο οποίο θα βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.

Επιπλέον, η αποστολή της Κροατικής ομάδας θα συνοδεύεται στα δρομολόγια από αστυνομικούς, τόσο από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο και το γήπεδο.

Ads

Το πρωτόκολλο της UEFA προβλέπει ότι η αποστολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα έπρεπε να φτάσει στην Αθήνα χθες, Παρασκευή, να πραγματοποιήσει μια προπόνηση στην Opap Arena και στη συνέχεια ο προπονητής και ένας παίκτης να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Υπό τον φόβο όμως των επεισοδίων, η κροάτικη ομάδα πραγματοποίησε τόσο την προπόνηση όσο και τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάγκρεμπ και το απόγευμα έφτασε στην Αθήνα.