Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκε η κατάληψη «Κοινωνικός Χώρος Σχολείο», στην Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό site, thestival, περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πυρσούς στην πρόσοψη του κτιρίου. Από το εσωτερικό της κατάληψης απάντησαν με ρίψεις γυάλινων μπουκαλιών αντιεξουσιαστές.

Άμεση ήταν η επέμβαση διμοιρίας της Υ.ΜΕ.Τ που βρισκόταν στο σημείο.

Η Αστυνομία απώθησε τους επιτιθέμενους προς τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ έστησε επιχείρηση για να εγκλωβίσει και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα.

Ads

Τη στιγμή της επέμβασης οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και βρήκαν καταφύγιο στη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κάποιοι από τους επιτιθέμενους συμμετείχαν στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Λευκό Πύργο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι επιτιθέμενοι είναι οπαδοί ομάδας της Θεσσαλονίκης και ενώθηκαν με την πρώτη ομάδα στη νέα παραλία.

Υπενθυμίζεται ότι «δολοφονική» επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Άγνωστοι προσέγγισαν το σπίτι της, που βρίσκεται στα Γιαννιτσά,  από την πίσω πλευρά, πετώντας τουλάχιστον 4 μολότοφ και προκάλεσαν πυρκαγιά. Μέσα σε αυτό βρισκόταν ο σύζυγος και το ανήλικο παιδί της κ. Τζάκρη.

Η επίθεση ακολούθησε αυτή στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη και βέβαια  τα απειλητικά μηνύματα κατά βουλευτών που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, τις αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών που γέμισαν πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και τις παροτρύνσεις