Νέα ευρήματα στο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου διεξήχθη χθες επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται δυο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 600 γραμμαρίων. Επιπλέον η αστυνομία γνωστοποίησε ότι βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες, πινακίδες αυτοκινήτων, ασύρματες μικροκάμερες και τετράδια που φέρεται να περιέχουν σημειώσεις και σχέδια για τη διάπραξη ληστειών. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν μικροκάμερες και πλαστές ταυτότητες σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου από εχθές διεξάγεται έρευνα. Σύμφωνα με την αστυνομία το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί με πλαστά στοιχεία από ύποπτο για συμμετοχής στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ads

Εν τω μεταξύ, «καθαρά» είναι τα όπλα που εντοπίστηκαν μετά από την νέα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Βόλο χθες, κατά την οποία έξι άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για καίριο πλήγμα στη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρία άτομα, τα οποία καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Εις βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις ακόλουθες κατηγορίες:

* Της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης
* Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
* Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως στο Χολαργό συνελήφθη ένα ακόμα άτομο για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και προσήχθη μία γυναίκα, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Ads

Εντός της ημέρας θα απαγγελθούν οι κατηγορίες

Στο Εφετείο οδηγήθηκαν την Τρίτη οι έξι συλληφθέντες σε επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο και στην Αθήνα. Οι τρεις ήταν ήδη καταζητούμενοι, καθώς εις βάρος τους εκκρεμούσαν κατηγορητήρια για την υπόθεση που εκδικάζεται στον Κορυδαλλό και αφορά τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τις τρεις εκρήξεις στις οικίες της Λ.Κατσέλη, Π.Χηνοφώτη και στα γραφεία του τότε υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Επιπλέον αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση των παγιδευμένων φακέλων. Πάντως εντός της ημέρας αναμένεται να απαγγελθούν εις βάρος τους νέες κατηγορίες για τα όπλα που βρέθηκαν στις χθεσινές επιχειρήσεις. Αυτές αναμένεται να απαγγελθούν και για τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες.