Σειρά προκηρύξεων της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», οι οποίες περιέχονται σε σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών και αφορούν στα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. Στα ευρήματα, τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο ανήκει στον κατηγορούμενο Κ. Γουρνά, συγκαταλέγονται λίστα δημοσίων προσώπων, πιθανών στόχων, κατάλογος εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους εκρηκτικά, καθώς και δύο πλαστές ταυτότητες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Έρευνες πραγματοποιούνται και σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Ads

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι στο ΙΧ του Κ. Γουρνά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια – που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες – δύο γεμιστήρες, 125 σφαίρες, δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρεις φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, πακέτα χαρτονομισμάτων αξίας 119.240 ευρώ και τρία πλαστά δελτία ταυτότητας με τη φωτογραφία του Κ. Γουρνά. Η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων ερευνάται.

Στους σκληρούς δίσκους, όπως ανακοινώθηκε, βρέθηκαν «αποσπάσματα και πλήρη κείμενα προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία, με γραφολογικές παραμέτρους που παραπέμπουν στον τρόπο κατάρτισης των προκηρύξεων της ανωτέρω οργάνωσης, κατάλογοι με στοιχεία προσώπων, όπως πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων, κατάλογος με επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιρειών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες, οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων, κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών, ψηφιακές φωτογραφίες εντυπωμάτων σφραγίδων διαφόρων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιωματικών αυτής, πλήρη καταχώρηση των στοιχείων που περιέχει ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαφόρων προσώπων, με προφανή σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας».

Με τις προκηρύξεις της οργάνωσης που έχει στα χέρια της η αστυνομία αναλαμβάνεται η ευθύνη για τις εξής τρομοκρατικές ενέργειες:

Ads

– Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 05.09.2003

– Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε υποκατάστημα της τράπεζας CITIBANK στη λεωφόρο Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό στις 14.03.2004, ο οποίος δεν εξερράγη.

– Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στις 05.05.2004

– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη στιγμή διέλευσης αυτοκινητοπομπής οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας από την αερογέφυρα της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη, στις 29.10.2004

– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς, στις 02.06.2005

– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στις 12.12.2005

– Πυροδότηση με ασύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Λυκαβηττό, στη διαδρομή κινήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού, στις 30.05.2006

– Εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος κατά του κτιρίου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, στις 12.01.2007

– Ένοπλη επίθεση κατά του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες, στις 30.04.2007

– Βομβιστική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων « SHELL » στο Παλαιό Φάληρο, στις 24.10.2008

– Ένοπλη επίθεση με καλάζνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο Γουδί, στις 23.12.2008

– Ένοπλη επίθεση κατά Αστυνομικών Διμοιρίας των ΜΑΤ στο Υπουργείο Πολιτισμού, στα Εξάρχεια, στις 05.01.2009 με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού

– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών της τράπεζας CITIBANK στην Κηφισιά, στις 18.02.2009

– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο υποκατάστημα CITIBANK στη Νέα Ιωνία, στις 09.03.2009

– Βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας EUROBANK στην Αργυρούπολη, στις 12.05.2009

– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 02.09.2009.

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου αναφέρθηκε και σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Μήδειας 7 και Πάρου στην Κυψέλη, εντοπίστηκε διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε η ως άνω τρομοκρατική οργάνωση. Ο χώρος του διαμερίσματος ερευνήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και διαπιστώθηκε ότι ήταν κενό.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι η ίδια τρομοκρατική οργάνωση είχε νοικιάσει, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και το δεύτερο διαμέρισμα του ίδιου ορόφου, στο οποίο ενεργείται ήδη έρευνα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ενδεικτικά: κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, ένας φορητός εξωτερικός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή (USB), μια βίντεο-κάμερα και άλλα αντικείμενα. Η έρευνα συνεχίζεται και τη στιγμή αυτή.

Δίνουμε στη δημοσιότητα αντίγραφα των τριών (3) πλαστών αστυνομικών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά, στα ονόματα: Δημοσθένης Μανδαλώζης, οι δύο (2) εξ΄αυτών και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος η άλλη».

Κλείνοντας, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως πιθανολογείται βάσιμα από την αστυνομία, ότι με τα ονόματα αυτά νοικιάστηκαν κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης.