Δυναμικά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεσπάσει από την ημέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα οικονομικά μέτρα. Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν αυτή την εβδομάδα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, οι νοσηλευτές, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές καθώς και οι φύλακες φρούρησης του εξωτερικού φυλακών.

Ads

Συνεχίζουν και γενικεύουν την επίσχεση εργασίας αυτή την εβδομάδα οι γιατροί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων και το πάγωμα μισθών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ ζητούν και προσλήψεις προσωπικού. Στις 12 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στα νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι νοσηλευτές, οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εκφράζουν τα ίδια αιτήματα.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, οι δικηγόροι όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στις υπηρεσίες τους. Τις ίδιες μέρες θα απέχουν και οι δικαστικοί επιμελητές. Η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας καταγγέλλει ότι η επιβολή ΦΠΑ θα επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον πολίτη και θα καταστεί ακόμα δυσκολότερη η προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα και οι φύλακες φρούρησης του εξωτερικού φυλακών ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και ενίσχυση της ασφάλειας τους.

Ads