Νέα σεξιστική επίθεση σε βάρος γυναίκας για το ντύσιμό της εξαπέλυσε εντός λεωφορείου οδηγός -αυτήν τη φορά – του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια δρομολογίου της γραμμής 19, το βράδυ της Δευτέρας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας, ThessToday.gr το συμβάν σημειώθηκε στις 8.15 το βράδυ, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα, προχώρησε σε άνευ προηγουμένου σχόλιο για την εμφάνισή της, καθώς απευθυνόμενος προς το πρόσωπό της ζήτησε χαρακτηριστικά να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο, επειδή φορούσε ένα απλό… μπουστάκι.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα της, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Ads

Μάλιστα, ο οδηγός ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό, με τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύδουν και να τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια οδηγία σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών και ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, γι’ αυτό και έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Το παρόμοιο περιστατικό στην Ξάνθη

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες οδηγός ΚΤΕΛ στην Ξάνθη προσπάθησε να κατεβάσει ζευγάρι από το όχημα επειδή η κοπέλα επιβιβάστηκε φορώντας τοπάκι.

Στο βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Twitter, διακρινόταν ένα ζευγάρι να λογοφέρνει έντονα με οδηγό λεωφορείου, κατηγορώντας τον πως ζήτησε από την κοπέλα να κατέβει από το όχημα, επειδή φορούσε ένα τοπάκι που έμοιαζε με μαγιό.

Η κοπέλα και ο σύντροφος της αντέδρασαν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον οδηγό, ο οποίος επέμενε να κατέβει το ζευγάρι από το λεωφορείο, ακινητοποιώντας μάλιστα το όχημα και αφήνοντας τους επιβάτες του δρομολογίου να περιμένουν και να παρακολουθούν το σκηνικό.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης σε εκείνο το περιστατικό στάθηκε στο πλευρό του οδηγού και με δηλώσεις του προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης επικαλέστηκε «θέμα υγιεινής» λόγω κορονοϊού, σημειώνοντας ότι ο οδηγός «είναι συνεπέστατος» και «καλός οικογενειάρχης».