Νέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ, Τρίτη, στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. «Οι κάτοικοι δεν μπορούν να δεχτούν την απόφαση να γίνει Χ.Υ.Τ.Α δίπλα στα σπίτια τους. Ακόμα και μέσα στις εορτές, είμαστε εδώ και δίνουμε τον αγώνα μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κερατέας.

Ads

Παρά την προσωρινά θετική για τους κατοίκους απόφαση του ειρηνοδικείου Λαυρίου, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν μέχρι χθες να αποκόπτουν την πρόσβαση στους κατοίκους, παρά το «άμεσο έννομο συμφέρον» να επισκεφθούν τις περιουσίες τους.

Τα επεισόδια σύμφωνα με το σημερινό Τύπο ξεκίνησαν όταν μερικοί από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους κατοίκους που αντιτίθενται στην κατασκευή χωματερής στην περιοχή, άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και για περίπου μισή ώρα η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ενώ η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα χημικά των αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά παρέμειναν στις άκρες της λεωφόρου Λαυρίου όπου άναψαν φωτιές σε λάστιχα.

Ads

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι παρέμειναν στα μπλόκα ακόμα και κατά την αλλαγή του χρόνου όπου και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.