Νέα ένταση φαίνεται να έχει προκαλέσει στις σχέσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, η διήμερη επίσκεψη της δεύτερης στην Κύπρο, επίσκεψη την οποία πραγματοποιεί χωρίς να έχει ενημερώσει επίσημα τη Ρηγίλλης.

Ads

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επέκριναν την κίνησή της πρώην υπουργού Εξωτερικών, να επισκεφθεί την Κύπρο μια εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά, όπου είχε συναντήσεις με την κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Η κ. Μπακογιάννη μάλιστα είναι προσκεκλημένη του ΔΗΣΥ, την ίδια στιγμή που κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο δεν γεφυρώθηκαν οι διαφορές με τον ΔΗΣΥ, αν και έγιναν πολλά βήματα για την αποκατάσταση των σχέσεών τους. Η πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη τονίζει ωστόσο πως η επίσκεψη στη Κύπρο είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εντάσεις μεταξύ «σαμαρικών» και «ντορικών» ενόψψει του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος. Ενδεικτικά επεισόδια των εντάσεων αυτών, είναι αυτά που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Ιωάννινα και Κρήτη.

Ads

Στα Ιωάννινα, όπου διεξήχθη και το πρώτο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρώην υφυπουργός Β.Μιχαλολιάκος τηλεφώνησε την παραμονή της στη συνεδρίασηε της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Α. Σιαφάκα, ο οποίος αρχικά είχε στηρίξει ως υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ τον κ. Δ. Αβραμόπουλο και μετέπειτα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , και του ζήτησε να μη μιλήσει. Ο κ. Σιαφάκας από τη μεριά του αντέδρασε και ζήτησε να συνάντηση με τον κ. Μιχαλολιάκο, κατά την οποία ο πρώην υφυπουργός του ζήτησε την παραίτηση του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Βήμα» ο κ. Σιαφάκα φέρεται να του απάντησε ότι το κλιμα αυτό ήταν που τον έκανε να υποστηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται επίσης να αρνήθηκε να χαιρετήσει γνωστό στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής, αναφέροντας ότι «θα με ξαναχαιρετήσειςόταν ζητήσεις συγγνώμη γιατί στήριξες την Ντόρα».

Από την άλλη πλευρά, στην Κρήτη, μαζική ήταν η αποχή των «ντορικών» στις συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ, ενώ όσοι παραβρέθηκαν δημιουργούσαν επεισόδια φωνάζοντας εναντίον όσων γαλάζιων στελεχών ανέβαιναν στο βήμα, και είχαν ταχθεί υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.