Ένταση επικράτησε στον Πειραιά μετά τις νέες προσπάθειες ενημέρωσης των προσφύγων, προκειμένου να αποχωρήσουν από το λιμάνι και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Οι πρόσφυγες προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Ads

Ενδεικτικό της απελπισίας των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο σημείο, είναι το γεγονός ότι ένας ένας άντρας κινήθηκε ενάντια των παραβρισκόμενων αστυνομικών κρατώντας στα χέρια του ένα νεογέννητο μωρό και απειλώντας να το πετάξει πάνω σε αυτούς. Δημοσιογράφοι, λιμενικοί και άλλοι μετανάστες που βρίσκονταν εκεί έπεσαν πάνω στον άνδρα προκειμένου να του παρουν το παιδί από τα χέρια, κατί που τελικά κατάφεραν μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιστρέφοντας το μικρό παιδί στη μητέρα του.

Νωρίτερα επιχείρηση ενημέρωσης των προσφύγων έγινε στο λιμάνι του Πειραιά, από τρεις γενικούς γραμματείς υπουργείων, με την παρουσία του αρχηγού του λιμενικού και του δήμαρχου Πειραιά.

Οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο να απομακρυνθούν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικροένταση μαζί τους.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι εντός των επομένων ημερών, να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από την Ε3, προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος και να αποδοθεί στους επιβάτες.

Η ενημέρωση έληξε χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι πρόσφυγες στην πύλη Ε3 αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.