Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές εξερράγη επί της οδού Νικηταρά και Αριστομένους στο κέντρο της Καλαμάτας. Η έκρηξη γίνεται μία μόλις μέρα μετά την εξάρθρωση εθνικιστικής ομάδας που σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικά χτυπήματα στην περιοχή.

Ads

Η έκρηξη έγινε σε περιβάλλοντα χώρο της Τράπεζας της Ελλάδος και προκάλεσε ζημιά σε βοηθητικό χώρο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, όπου άνοιξε τρύπα κι έσπασε την τζαμαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός παρομοιάζει με τα πασχαλινά βαρελότα που φτιάχνουν στην περιοχή.

Χθες η αστυνομία προέβη στη σύλληψη πέντε μελών της εθνικιστικής «Ομάδας Ε», οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά το Σαββατοκύριακο. Τα χτυπήματα αυτά ήταν μόνο η «πρόβα τζενεράλε» για όσα ίσως ακολουθούσαν, καθώς τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα σε κεντρικά δημόσια κτίρια της Καλαμάτας, ενώ στο σπίτι του επικεφαλής τους εντοπίστηκε γιάφκα όπου έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Ads