Στην έκδοση Εντόκων Γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση στα μέσα Ιουλίου για την κάλυψη παλαιότερων εκδόσεων. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου λήγουν Έντοκα Γραμμάτια του Δημοσίου συνολικής αξίας 4,56 δισ. ευρώ.

Ads

«Η Ελλάδα θα βγει στα μέσα Ιουλίου εκδίδοντας Έντοκα Γραμμάτια του Δημοσίου 3, 6 και 12 εβδομάδων», δήλωσε σήμερα στο Reuters, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδη.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του μηχανισμούς στήριξης η χώρα μπορεί να συνεχίσει να εκδίδει Έντοκα Γραμμάτια του Δημοσίου, δεν αναμένεται, ωστόσο, να προχωρήσει στην έκδοση τίτλων μεγαλύτερης διάρκειας.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί έναν δανειακό δρόμο. Καλύπτουμε τις δανειακές μας ανάγκες, έτσι όπως τις έχουμε ρυθμίσει και εάν κριθεί απαραίτητο, όταν κριθεί απαραίτητο και είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, θα δει και τα επόμενα βήματα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκδοση έντοκου γραμματίου τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας το επόμενο διάστημα.

Ads