Νέα δήλωση στήριξης έλαβε σήμερα η Ελλάδα από την Ιταλία. Έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να πουν «ναι» στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, στις Βρυξέλλες.

Ads

«Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών, που αντιμετωπίζει η Αθήνα, δεν μπορεί να θεωρηθεί μόνον πρόβλημα της Γερμανίας. Πρόκειται για πρόβλημα ευρωπαϊκό. Δεν πρόκειται για υπόθεση, που πρέπει να λυθεί σε διμερές επίπεδο», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Ο κ. Φραττίνι δήλωσε επίσης ότι «έχουμε ανάγκη από μια συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα, πιστεύω ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης» και υπογράμμισε πως «αν η Ένωση δεν προσφέρει λύση σε μια χώρα της ζώνης του ευρώ, που περνά δύσκολη φάσει, σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην διεθνή σκηνή».

«Όταν μια χώρα της ζώνης του ευρώ περνάει μια κρίσιμη φάση, έχουμε το ηθικό και συνταγματικό καθήκον να παρέμβουμε. Η Ιταλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει. Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταβάλλει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και εμείς τον στηρίζουμε σε ποσοστό 100%», κατέληξε.

Ads