Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, πρόταση της ΝΔ, αποδέχεται η κυβέρνηση ως πρόεδρο του ΕΣΡ ώστε να προχωρήσει η συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ως αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προτείνει τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη. 

Ads

Η 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Διάσκεψη είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15:00 ωστόσο η έναρξή της αναβλήθηκε για μια ώρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις που  πραγματοποιήθηκαν με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Σημειώνεται ότι πηγές του προέδρου της Βουλής σημείωναν νωρίτερα, ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία Διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ και δεν θα επαναληφθεί η προσπάθεια αν αποδειχθεί και σήμερα άκαρπη.

Παππάς: Ο αριθμός των αδειών προϊόν συναινέσεων και συνεννόησης

Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση, δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής, συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Νέα προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ: Οι τρεις όροι της ΝΔ και το κυβερνητικό Plan B

Δείτε την απευθείας μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής:

Στην προηγούμενη άκαρπη Διάσκεψη υπήρξαν 16 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έξι «παρών» από ΝΔ και ΚΚΕ, ένα «όχι» από την Ένωση Κεντρώων, ενώ απών ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Η πρόταση για το ΕΣΡ, που είχε τεθεί σε ψηφοφορία, ήταν να συγκροτηθεί ΕΣΡ με πρόεδρο τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη και αντιπρόεδρο τον δημοσιογράφο Νίκο Κιάο.

Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση της Alco, επτά στους δέκα πολίτες δήλωσαν πως η ΝΔ θα πρέπει να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Υπενθυμίζεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί κάθε συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ με βασική επιδίωξη να μπλοκάρει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.