Σειρά αιτημάτων υπέβαλε χθες ο συνήγορος υπεράσπισης των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, Αλέξης Κούγιας, προσπαθώντας να επιμηκύνει χρονικά τις διαδικασίες που θα τους φέρουν πιο κοντά στην αποφυλάκιση τους, καθώς ολοκληρώνεται στις 7 Ιουνίου το 18μηνο της προφυλάκισης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο Α. Κούγιας ζήτησε διενέργεια νέας αυτοψίας στο σηεμείο δολοφονίας του Αλέξανδρου, επανάληψη της βλητικής και βαλλιστικής έρευνας καθώς και επανάκληση και επανεξέταση μαρτύρων, είτε κατ’ αντιπαράσταση είτε κατά μόνας και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Χρίστου Λευκίδη.

Ads

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν ζητήσει νέα αυτοψία, αλλά ο Κούγιας είχε θέσει θέμα κινδύνου για τη ζωή του αν πήγαινε στα Εξάρχεια.

Επίσης, ο Κούγιας απέδωσε στους συνήγορους πολιτικής αγωγής πρόθεση συνεργασίας με την αστυνομία προκειμένου να μην καταθέσει ο αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του Αλέξανδρου Ν.Ρ. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια της άλλης πλευράς να καθυστερήσει την διαδικασία και αναρωτήθηκε: Άραγε ο συνήγορος υπεράσπισης θα ζητήσει την επανάληψη της ανάκρισης και την επανέναρξη της δίκης;

Πηγή: Αυγή