Ακριβότερο μέχρι και 7 λεπτά το λίτρο θα πωλείται από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης. Η έκπτωση της ΕΛ.ΠΕ. ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα, οπότε η τιμή του επιστρέφει στα προηγούμενα δεδομένα.

Ads

Πριν από την έκπτωση της ΕΛ.ΠΕ., το πετρέλαιο είχε τιμή πώλησης 1,44 ευρώ το λίτρο, ενώ με την έκπτωση είχε μειωθεί στο 1,37 ευρώ ανά λίτρο.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος των πρατηριούχων της Αττικής Μαρία Ζάγκα μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι αναμένουν την επιδότηση στην αντλία ενώ τόνισε ότι «από αύριο θα ακριβύνει το πετρέλαιο θέρμανσης».

«Πολίτες έρχονται για να γεμίσουν ένα μπιτόνι. Είναι δύσκολο. Έρχονται για να γεμίσουν λίγο τη δεξαμενή, αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε η Μαρία Ζάγκα.

Ads

«Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.