Επίθεση κατά Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει η Νέα Αριστερά με επίκεντρο όσα ανέφερε στην χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, επισημαίνοντας πως μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα αναφορικά με μια πιθανή υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν

Ads

«Ο κύριος Κασσελάκης έχει παραδεχτεί πως πριν λίγα χρόνια διαπραγματευόταν να γίνει υπουργός του κύριου Μητσοτάκη. Χθες, σε συνέντευξη του στο ‘Αττικα γνωστοποίησε πως δεν θα είχε πρόβλημα με μια πιθανή υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν», αναφέρει σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς.

«Πιθανότατα θα συναινούσε, δηλαδή, στο να αναλάβει κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή ένωση ο πολιτικός που συνέδεσε το όνομά του με τις πρωτοφανείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την απάνθρωπη διαχείριση του προσφυγικού», συνεχίζει και καταλήγει:

«Τα σχόλια είναι περιττά. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες ακούν και κρίνουν».

Ads

Στέφανος Κασσελάκης: Τι δήλωσε για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομσιόν

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Attica. όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την προεδρία της Κομισιόν και αν εν τέλει θα είχε πρόβλημα με το να είναι κεντροδεξιός ο επόμενος πρόεδρος της εφόσον θα είναι Έλληνας απάντησε «να είναι Έλληνας, ναι».

Εξήγησε μάλιστα πως δεν έχει πρόβλημα τόσο με τον άνθρωπο Μητσοτάκη, αν κι εκεί είπε έχει ενστάσεις όσον αφορά την αλαζονεία, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό. Από εκεί και πέρα, σημείωσε, «εύχομαι ο ίδιος προσωπικά να είναι χαρούμενος, η οικογένειά του να είναι υγιής και να πετύχει ό,τι θέλει στη σταδιοδρομία του για το καλό της χώρας».