«Η κυβέρνηση χωρίς διαβούλευση εμπλέκει τη χώρα άμεσα στη σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κοινοβουλευτικός φορέας της Νέας Αριστεράς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Ads

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Την ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις Βρυξέλλες. Σε μια περίοδο που η αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, γενικεύεται ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: “Θα προσφέρω να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης. Θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση”».

Στην συνέχεια γίνεται λόγος για «Εκφράσεις που μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω και φέρνουν στη μνήμη το “Στρατηγέ, ιδού ο Στρατός σας”. Αποφάσεις που βάζουν τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ιδίως όταν αυτές λαμβάνονται χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και συζήτηση».

Έπειτα, τίθενται τα ερωτήματα από τον κοινοβουλευτικό φορέα: «Με ποιούς διαβουλεύτηκε ο κύριος Δένδιας για να “προσφέρει” τη συμμετοχή της χώρας και των στρατιωτικών υποδομών και προσωπικού και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο;. Γιατί δεν έχει ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για μια τόσο κρίσιμη, στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα της χώρας, απόφαση;».

Ads

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Όπως και στην περίπτωση των F35 η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη δεσμεύει τη χώρα εν κρυπτώ. Δεν πρόκειται απλώς για πολιτική του προβλέψιμου και πρόθυμου συμμάχου. Η Ν.Δ. έχει εκτρέψει την εξωτερική πολιτική της χώρας. Από πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή η Ελλάδα γίνεται προπύργιο αποσταθεροποίησης».