Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι φαρμακοποιοί ολόκληρης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον κλάδο τους.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά:

Α) Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τις προθέσεις της για το Φαρμακευτικό Επάγγελμα
Β)Να υπάρξει ατζέντα διαλόγου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καταθέτοντας την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο .
Γ) O Π.Φ.Σ. θα προσέλθει άμεσα στον διάλογο αυτό, χωρίς όμως να διαπραγματεύεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φαρμακείου και με προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και την σωτηρία των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Δ) Να ισχύει και για τους Έλληνες Φαρμακοποιούς το ευρωπαϊκό κεκτημένο των χωρών της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει για σήμερα στις10 π.μ. στο κτίριο του ΟΠΑΠ στην Αθήνα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.

Ads

Σειρά κινητοποιήσεων, έχει όμως ξεσηκώσει και η επικείμενη εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Σήμερα, σε αποκλεισμό της εισόδου και της εξόδου στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του ΑΝΑΤΟΛΙΑ, προχωρούν οι κάτοικοι της Πυλαίας, από τις 08:00 έως τις 10:00 σήμερα το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται για την περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια θα πραγματοποιήσει στις 17:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο της Βουλής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, στις 19:00 το απόγευμα σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια της Βουλής συζήτηση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ «με ουσιαστικό αντικείμενο να δοθεί επιτέλους απάντηση από την Κυβέρνηση για το τεράστιο πολιτικό-κοινωνικό- ηθικό θέμα που προέκυψε από το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και το οποίο εδώ και 8 μήνες τυραννάει πάνω από 1.000.000 κόσμο».