Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβαν στην συνέλευσή τους το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους τη Δευτέρα και την Τρίτη. Απεργία έως και την Τρίτη αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ευθυγραμμιζόμενοι με τους συναδέλφους τους του Μετσόβιου. 

Ads

Οι διοικητικοι αναμένεται να επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα συνέλευση την Τρίτη, καθώς δεν πείσθηκαν από τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

«Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανομως κλειστό από μια μικρή μειοψηφία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, μετά τις νέες αποφάσεις των διοικητικών υπαλληλών για συνέχιση της απεργίας τους. Πρόσθεσε πως διάλογος με το ΕΚΠΑ κλειστό δεν γίνεται και διεμήνυσε πως η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με μικτές επιτροπές (πρύτανης και εκπρόσωποι διοικητικών) των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Μετά τις συναντήσεις όλες οι πλευρές δήλωσαν πως αυτές έγιναν σε «θετικό κλίμα» και οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως ενδέχεται να υπάρξει λύση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ώρα αποφάσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους

Επιφυλάξεις εξέφρασαν την Τετάρτη οι διοικητικοί και ο πρύτανης του ΑΠΘ, σημειώνοντας ότι δεν πείθονται από τις προτάσεις του Κωνταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενώ τη διαδικασία κατήγγειλε και η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ