Αναβολή για τις 6 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη του Γιάννη Δημητράκη, που κατηγορείται για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα». Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε αναβληθεί ξανά το Δεκέμβριο για σήμερα, 28 Απριλίου από το Πενταμελές Εφετείο, εξαιτίας της αδυναμίας των συνηγόρων του να συνεργαστούν ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο Γ. Δημητράκης παρέμενε στις φυλακές Δομοκού μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Ads

Ο 30χρονος Γιάννης Δημητράκης κατηγορείται για ληστεία τράπεζας τον Ιανουάριο του 2006, για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 25 ετών.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης, με αίτημα την απελευθέρωση του Γιάννη Δημητράκη, 5 νεαροί επιτέθηκαν στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στην Αργεντινή. Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ωστόσο ζημιές στην πρεσβεία, και τελικά συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη της δίκης σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν χθες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις συμπαράστασης στον Γιάννη Δημητράκη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, τα Χανιά, η Ξάνθη, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, το Ρέθυμνο, την Κοζάνη, την Κομοτηνή. Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο.

Ads